Aika: noin 40min, josta 10min paistamiseen ja 20min jääkaapissa jäähdyttämiseen
Määrä: noin 50kpl
Ainekset:
200g voita tai margariinia
9dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2dl sokeria
4tl vanilliinisokeria
4rkl siirappia
Kuorrutus:
1 pakkaus tomusokeria
1½rkl leivontakaakaota
2tl vanilliinisokeria
3rkl sulatettua voita
4rkl kylmää kahvia
Ohje:
1.Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.
2.Sulata rasva.
3.Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, vanilliinisokeri ja siirappi kulhossa. Lisää rasva ja sekoita taikinaksi.
4.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti.
5.Paista noin 10min uunin alaosassa.
6.Paistumisen aikana sekoita kuorrutus valmiiksi! Sekoita kuivat aineet. Lisää rasva ja kahvi. Sekoita tasaiseksi.
7.Kaada kuorrutus kuuman kaurapaistoksen päälle.
8.Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sen jälkeen anna jähmettyä ainakin 20min jääkaapissa. Pidempäänkin voi antaa jähmettyä.
9.Leikkaa hyvin jähmettynyt kaurasuklaaherkku neliöiksi ja nautiskele!
Kommentit