Tulipa kaapista vastaan kauraneliöiden ohje. Olen sen joskus jostain lehdestä bongannut ja tykästynyt. Nyt en sitten ole kuukausiin tai vuosiin muistanut koko ohjetta. Mutta sen verran muisti pelaa, että mahdotonta herkkua nuo kauraneliöt olivat..! Täytyy ehkä viikonlopulla harkita leipomista.

Aika: noin 40min, josta 10min paistamiseen ja 20min jääkaapissa jäähdyttämiseen

Määrä: noin 50kpl

Ainekset:

200g voita tai margariinia

9dl kaurahiutaleita

2rkl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

2dl sokeria

4tl vanilliinisokeria

4rkl siirappia

Kuorrutus:

1 pakkaus tomusokeria

1½rkl leivontakaakaota

2tl vanilliinisokeria

3rkl sulatettua voita

4rkl kylmää kahvia

 

Ohje:

1.Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

2.Sulata rasva.

3.Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, vanilliinisokeri ja siirappi kulhossa. Lisää rasva ja sekoita taikinaksi.

4.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti.

5.Paista noin 10min uunin alaosassa.

6.Paistumisen aikana sekoita kuorrutus valmiiksi! Sekoita kuivat aineet. Lisää rasva ja kahvi. Sekoita tasaiseksi.

7.Kaada kuorrutus kuuman kaurapaistoksen päälle.

8.Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sen jälkeen anna jähmettyä ainakin 20min jääkaapissa. Pidempäänkin voi antaa jähmettyä.

9.Leikkaa hyvin jähmettynyt kaurasuklaaherkku neliöiksi ja nautiskele!