Varoituksen sana heille, jotka eivät elokuvaa vielä ole nähneet: Tämä teksti sisältää juonipaljastuksia! Eli kannattaapi poistua lukematta, mikäli ette halua kuulla etukäteen, mitä leffassa tapahtuu.

Mutta te, jotka olette elokuvan nähneet... Mitäs piditte? Ei kai enää ole pienintäkään epäselvyyttäkään siitä, tuleeko leffalle kolmaskin osa. Minusta on kyllä silleen vähän kummallista, että tehdään kahden ja puolen tunnin elokuva, joka on pelkkä "esipuhe" seuraavalle elokuvalle. Sillä eihän nyt hyvänen aika mikään elokuva tuollaviissiin voi loppua. Mielestäni leffa alkoi tosi sutjakkaasti ja siinä oli paljon mielenkiintoisia käänteitä, joista olisi voitu tehdä jotain ihan muita johtopäätöksiä. Ja sitten se elokuva otti ja lopahti niinkuin lopahti. Hmm, tavallaan tunsin itseni petetyksi. Ei siinä mitään vikaa, jos jatko-osa on vielä tulossa, mutta kai nyt jokaisella elokuvalla voisi olla jonkinmoinen loppukohtaus, että yks vaihe/aikakausi/tehtävä tai muu saadaan päätökseen. Eihän Harry Potterkaan lopahda ihan miten sattuu joka kirjan lopussa, vaikka kaikki tietävät, että jatkoa on vielä tulossa.

Pakko vielä sanoa sekin, että minusta tuossa ratsastettiin jo ihan liikaa Jack Sparrowilla. Sama kun olisivat tehneet valmiiksi nauretun leffan, sillä oletusarvonahan oli ihan selviä kohtia/kohtauksia, joille elokuvantekijä odottaa katsojien nauravan. Tosin elokuvasalissa oli suhteellisen hiljaista, joten en ehkä ollut ainoa, jota tekemällätehdyt hassutukset eivät naurattaneet. Eka osa oli paljon hauskempi! No, kolmatta osaa odotellaan ja katsotaan sitten, miten tuo kaikki oikein päättyy. En silti taida haaskata rahojani kahden jälkimmäisen osan ostamiseen.