Minua ärsyttää. Ja tällä kertaa aiheena ovat kissat ja koirat tai paremminkin niiden omistajat. Itse asiassa minulla ei ole mitään eläimiä/lemmikkejä vastaan. Päin vastoin! Ne ovat aivan ihania ja niiltä saa niin paljon. On minulla itsellänikin ollut se koiruus, joka valitettavasti vuosi sitten nukkui pois. Mutta se, miten niitten lemmikkien annetaan juoksennella vapaana ja tehdä tuhojaan, niin se se minua ärsyttää.

Tässä taannoin, kun olin vielä terve, istuimme miehen kanssa terassilla syömässä. Asumme toistaiseksi rivitaloalueella. Meillä on ihanan suojaisa terassi, jossa saa olla ihan omassa rauhassa. Mutta ei... Tällä kertaa emme saaneet olla hetkeäkään rauhassa ja ihana ilta meni täysin pilalle. Ensin siihen tuli naapurin koira. Se nousi jalkaani vasten ja kerjäsi ruokaa. Se pyöri miehen ympärillä ja puhkui ja puhisi ja hinkui makupaloja. Lopulta omistaja äkkäsi kutsua koiransa pois ja pienen tuumimisen jälkeen hauva katosikin. Ärsytti kyllä, kun ei kaava-alueella voida pitää lemmikkejään kiinni. Vaan eipä vähä mitään, kohta paikalle tuli kissimirri. Sekin liehakoi ympäriinsä ja yritti nousta pöydälle. Mies sen komensi maahan, jossa se hetken pysyikin. Mutta kun sitten kannoimme jo asioita sisälle, niin kissi oli heti pöydällä nuuskimassa ja nuolemassa. Ei tietokaan, kenen kissa se oli - muuten olisivat jo asiasta kuulleet. Minä näen aivan punaista, kun ihmiset antavat eläimiensä kuljeskella missä sattuu ja tehdä mitä sattuu. Ihmiset ovat eläimistään vastuussa. En pidä siitäkään, että naapurin kissit kulkevat tuossa hiekkalaatikolla kusemassa ja ulostamassa ja sitten siinä leikkivät pienet naapurin mukulat. Kamalaa!

Sen sijaan arvostan suuresti kaikki aivot omaavia lemmikin omistajia. Esim. työtoveri asuu maatalossa, mutta silti käyttää kissaansa pihalla ainoastaan valjaissa ja vahtii koiriensa menemisiä. Nostan hänelle ja kaltaisilleen hattua!

Lemmikit ovat ihania, mutta omistajien olisi pidettävä niistä huolta ja ainakin kaava-alueilla pidettävä eläimensä kiinni - kuten laki ja asetuksetkin määräävät.