Viikonloppureissu on tehty ja kovastikin jo palattu arkeen. Heti ekana kotosalla mies tsekkasi autosta öljyt, jäähdytysnesteet ja lasinpesunesteet. Minä laitoin koneellisen pyykkiä pyörimään ja saman tien tuli myös imuroitua. Mies vaihtoi lakanat. Nyt on menossa tuuletus. Onneksi se ei estä kirjoittamista!

Käsityömessut olivat minulle hienoinen pettymys. Ajattelin ensinnäkin, että siellä olisi käsityön ystäville enemmän raaka-aineita myynnissä. (Itsehän en niistä ymmärrä, mutta jotkut muut kylläkin.) Eipä kovin paljon näyttänyt olevan kankaita, lankoja, tms. esitteillä. Eikä kyllä ollut sitten niitä valmiitakaan tekeleitä missään... Löysin kyllä piparkakkumuotteja, käsinukkeja, nahkaa ja turkista, koruja, yms. Mutta olin itse ajatellut enepi tuota pukeutumispuolta..! Missä olivat kauniit neulotut myssyt, lapaset ja villasukat? Missä olivat ponchot, neulepaidat ja muut neulotut tai virkatut ihanuudet? Ei mitään Salamanderille. :( Tahtoisin niin kovasti akryylisen tai akryyli-puuvillaisen tai paksun puuvillaisen ponchon. Hienon värinenkin sen pitäisi olla. Mutta en osaa itse tehdä, eikä tuolta messuiltakaan nyt löytynyt. Nyyh. Mistäs minä nyt ponchoksi muutun..? :,(

Mies osti messuilta pulmalelun itselleen. Koska on niitä palikoita ennenkin ratkonut, niin osti vaikeinta tasoa, mitä myyjä suositteli. Kyläpaikassa tuo ukkeli sitten ratkoi sen palikan alle puoleen tuntiin. Oli itse ihan harmissaan, kun ei siinä ollut sen enempää päänvaivaa. Kukahan keksis miehelle vähän vaikeamman pulmalelun, että se viihtyis..?

Mä tein lopulta yhden, pienen ostoksen. Ostin punaisen, pahkasta valmistetun, sydämen kaulaani killumaan. Punainen on niin ihana väri.

Sitten vierailulle... Paljastettakoon, että menimme vanhempieni luokse. Äiteellä oli sapuskat pöydässä, joten ei muuta kuin syömään. Sen jälkeen pelailtiin, juteltiin ja pidettiin hauskaa. Telkasta katseltiin Hamina Tattoo ja hieno esitys se olikin. Saunassakin käytiin ottamassa kevyet löylyt. Illalla iskäkin ehti peleihin mukaan ja myöhään me pelattiinkin hillittömän hihityksen saattelemana.

Tänään pelattiin vähän lisää, syötiin, ulkoiltiin ja sitten katseltiin vanha kunnon versio Robin Hoodista. Se aito ja alkuperäinen! Vanhat elokuvat ovat hyviä! Ei turhaa verenvuodatusta ja teurastuksilla mässäilyä. Siistiä miekkailua ja jousiammuntaa.

Semmoinen viikonloppu Salamanderilla.