Virpomistapoja ja trullitteluperinteitä mahtuu kyllä vähän joka lähtöön...

Joillain paikkakunnilla käydään virpomassa palmusunnuntaina ja pyydetään palkka saman tien. Toisaalla virvotaan palmusunnuntaina, mutta käydään vasta pääsiäislauantaina pyytämässä palkka. Osalla on palmusunnuntaina trullivaatteet, osalla ei. Sitten on paikkakuntia, joissa palmusunnuntaina ei tapahdu mitään, mutta pääsiäislauantaina trullit liikuskelevat. Joko he pyytävät pelkästään karamellejä tai muuta tai sitten nämä pienet noidat kulkevat vitsan kera virpomassa. Kaiken maailman perinteitä sitä näkee ja kuulee...

Alunperin kai on niin, että palmusunnuntaihin nimenomaan kuuluu se virpominen. Sehän tulee siitä, kun Jeesus ratsasti Jerusalemiin ja ihmiset heiluttelivat niitä palmunoksia. Virpominen ei siis liity käsittääkseni mitenkään pääsiäislauantaihin. Sen sijaan noidat eivät liity palmusunnuntaihin, vaan pääsiäislauantaihin. Päivä, jona Jeesus oli kuollut, oli pahojen henkien päivä. Silloin ne liihottelivat maanpäällä tekemässä jos jonkinsortin jäynää ja kolttosta. Myöhemmin ilkeät ukot ja eukot kävivät pääsiäislauantaisin tekemässä toisilleen hallaa. Pahisten töitä nekin.

Tässä valossa mielestäni olisi loogisinta virpoa palmusunnuntaina ja pyytää palkka silloin tai sitten unohtaa palmusunnuntai ja trullitella pääsiäislauantaina ilman virpomisvitsoja (tyyliin halloween).